on ammis request
lagade mat idag!
helt okej!
vegetarisk makaronilåda med fetaost och parmesan!
lovade att lägga upp receptet om de va gott. hehe!
Ingredienser:
4dl ideal makaroner(1 dl per port)
ca 200g tinade avrunna grönsaker (ex. broccoli, blomkål, morötter, majs eller ärtor)
150 g fetaost
riven parmesanost (mängd efter smak)
Äggstanning:
4 ägg
3dl mjölk
en skvätt matlagningsgrädde, typ 0,5dl
salt
vitpeppar
svartpeppar
kryddpaprikapulver
vitlök (jag använde torkad riven)
sätt ugnen på 200 grader
koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
hällner dom fördig kokta makaronerna i en ugnsäker form.
häll även ner dom tinade grönsakerna.
riv parmesan osten ner i formen och smula sönder fetaosten.
enklast och kladdfriast är det att göra de med en gaffel lr liknande verktyg.
blanda grönsaker, makaroner, parmesan och fetan.
knäck äggen i en bunke, bra o göra de först så man ser om de ramlat ner äggskal.
häll i mjölken och grädden och vispa ihop det tills det blandat sig.
tillsätt kryddorna efter smak i stanningen.
häll stanningen över makaronerna och grönsakerna i formen.
in i ugnen i ca 30-40 min.
man kan även riva vanlig ost o ha ovanpå om man vill. jag hade ingen hemma så de sket ja i.
min vart lite vattnig så se till att grönsakerna är ordentligt avrunna innan man häller det i formen.
samma sak med pastan så slipper man förhoppningsvis blöt makaronipudding!haha
helt okej!
vegetarisk makaronilåda med fetaost och parmesan!
lovade att lägga upp receptet om de va gott. hehe!
Ingredienser:
4dl ideal makaroner(1 dl per port)
ca 200g tinade avrunna grönsaker (ex. broccoli, blomkål, morötter, majs eller ärtor)
150 g fetaost
riven parmesanost (mängd efter smak)
Äggstanning:
4 ägg
3dl mjölk
en skvätt matlagningsgrädde, typ 0,5dl
salt
vitpeppar
svartpeppar
kryddpaprikapulver
vitlök (jag använde torkad riven)
sätt ugnen på 200 grader
koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
hällner dom fördig kokta makaronerna i en ugnsäker form.
häll även ner dom tinade grönsakerna.
riv parmesan osten ner i formen och smula sönder fetaosten.
enklast och kladdfriast är det att göra de med en gaffel lr liknande verktyg.
blanda grönsaker, makaroner, parmesan och fetan.
knäck äggen i en bunke, bra o göra de först så man ser om de ramlat ner äggskal.
häll i mjölken och grädden och vispa ihop det tills det blandat sig.
tillsätt kryddorna efter smak i stanningen.
häll stanningen över makaronerna och grönsakerna i formen.
in i ugnen i ca 30-40 min.
man kan även riva vanlig ost o ha ovanpå om man vill. jag hade ingen hemma så de sket ja i.
min vart lite vattnig så se till att grönsakerna är ordentligt avrunna innan man häller det i formen.
samma sak med pastan så slipper man förhoppningsvis blöt makaronipudding!haha
Kommentarer
Trackback